Virta Vie

Niko Kumpuraava (haitari), Antti Rissanen (kpm), Juha Hostikka (tenor) ja Tero Lindberg (trumpetti), Joensuun Kaupunginorkesteri, 2013

Niko Kumpuraava (haitari), Antti Rissanen (kpm), Juha Hostikka (tenor) ja Tero Lindberg (trumpetti), Joensuun Kaupunginorkesteri, 2013

"Olavi Virran vanavedessä" 

Valmis paketti viihdeorkesterille, sis. sovitukset, solistit ja kapellimestarin.

Saatavuus: 2015. Lisäinfo ja tiedustelut a.r@saunalahti.fi
 

Solisti: Juha Hostikka

Kapellimestari: Antti Rissanen

Sovitukset: Tero Lindberg ja Antti Rissanen

Erikoisvierailijat: Tero Lindberg (trumpetti) ja Niko Kumpuvaara (haitari)


Oskari Olavi "Ola" Virta
oli laulaja ja Suomen eniten levyttäneitä artisteja. Hän levytti vuosina 1938–1966 lähes 600 laulua, joista tangoja on 136[1], monista on tullut suomalaisen iskelmämusiikin klassikoita. Näihin lauluihin kuului erityisesti tangoja (esimerkiksi ”Täysikuu”), sekä monipuolista iskelmämusiikkia (muun muassa ”Poika varjoisalta kujalta”, ”Hopeinen kuu”, ”Eva” ja ”Kultainen nuoruus”). Hän oli myös 1950-luvun alussa Kipparikvartetin 2. tenori. Hän sai myös uransa aikana kolme kultalevyä kappaleista ”Ennen kuolemaa”, ”Tulisuudelma” ja ”La Cumparsita”. Nämä kaikki olivat Kullervon (Tapio Lahtinen) suomeksi sanoittamia. Koko laulu-uransa aikana Olavi Virta levytti myös omia versioitaan suomalaisista ikivihreistä sävelmistä (esimerkiksi ”Metsäkukkia”) sekä kansainvälisesti tunnetuista tangoista (esimerkiksi ”La Cumparsita” ja ”Ennen kuolemaa” (Avant de mourir).


Juha Hostikka, tenori

Juha Hostikka on opiskellut laulua Sibelius-Akatemiassa Erkki Rajamäen ja Peter Lindroosin johdolla. Hostikka on vieraillut mm. Suomen Kansallisoopperassa, Porin oopperassa, Vaasan oopperassa, Oulun oopperassa/Kaupunginteatterissa, Saaristo-oopperassa, Ooppera Skaalassa, Savonlinnan Oopperajuhlilla, Turun Linna-teatterissa, Helsingin Kaupunginteatterissa ja Proms-festivaaleilla Lontoossa. Hän on laulanut lähes 40 roolia, viimeisimpinä töinään Oulun Kaupunginteatterissa Tauno Pylkkäsen Tuntematon Sotilas -oopperan Rahikainen ja Saaristo-oopperassa Ilkka Kuusiston Gabriel tule takaisin -oopperan nimirooli. Hostikka opiskeli saksofonin soittoa Oulunkylän Pop/Jazz-opistossa vuosina 1991-95 ja soitti mm. Dallape-orkesterissa. Nyt Juha Hostikka on Dallape-orkesterin laulusolisti.

 Dallapé ”Soittajan sussu” levyarvostelu

Karismaa puhkuva Hostikka on levyn ehdoton ykkössolisti. Harvoinpa tulee mieleen verrata ketään Olavi Virtaan, mutta Hostikassa meillä nyt on vihdoin sen tason tekijä.”


lainaus Savon Sanomat 4.6.2011

Pentti RonkainenAntti Rissanen, kapellimestari/pasuuna

Pasunisti-kapellimestari Antti Rissanen tunnetaan monipuolisena muusikkona, pasunistina, säveltäjä-sovittajana sekä big band- ja lukuisien erilaisten ”crossover” -sinfoniaorkesterikonserttien kapellimestarina. Hän toimii mm. Umon yhtenä kapellimestarina, The Great Helsinki Swing big bandin-, Metropolia big bandin- ja Imatra big bandin vakituisena kapellimestarina. Sinfoniaorkestereiden kanssa on tehnyt konsertteja mm. Vantaan Viihdeorkesterin, Kymi Sinfonietan, Kuopion kaupunginorkesterin, Joensuun Kaupunginorkesterin, Turun Kaupunginorkesterin, Seinäjoen kaupunginorkesterin ja Oulun Kaupunginorkesterin kanssa. Rissanen aloitti tunnetun George Garanian -säätiön Big Bandin ylikapellimestarina Moskovassa vuonna 2010.

Takanaan hänellä on lukuisia kiertueita 25 maassa eri puolilla Eurooppaa, Afrikassa, Kuubassa, Brasiliassa, Venäjällä ja USA:ssa. Hän voitti kansainvälisen "Rich Matteson" -jazzkilpailun Lahdessa 2001 ja kansainvälisen "Frank Rosolino"- jazzpasuunakilpailun 1998. Frankfurtin radion big band -sävellyskilpailussa hän sijoittui toiseksi 1996. Lieksan Vaskiviikot valitsi hänet vuoden vaskisoittajaksi vuodelle 2002 toisena jazz-muusikkona sitten tittelin perustamisen vuonna 1988. Vuonna 2008 Imatra big band festival myönsi hänelle ensimmäisen IBBF Award -palkinnon, hänen big band -musiikin hyväksi tekemästään työstä.

 

Tero Lindberg, trumpetti

Tero Lindberg on Suomen johtavia trumpetin ylä-ääni spesialisteja jasuosittu studiomuusikko. Hän on soittanut lukuisilla maamme eturivin artistien levyillä ja kiertueilla, sekä myös useissa TV-ohjelmissa, mistä tällä hetkellä tunnetuin lienee Tanssii Tähtien kanssa (MTV3). Hän on myös kiertänyt viime vuosina ympäri Eurooppaa niin Leningrad Cowboysien, kuin Jimi Tenorin kanssa.

Sovittajana hän on toiminut viime aikoina mm. Vantaan Viihdeorkesterissa ja Tanssii tähtien kanssa -TV -ohjelmassa, Dallapèn “Soittajan Sussu”, Sami Pitkämön ja UMOn “Lauluja rakkauesta ja vähän muustakin” levyllä sekä Jari Silanpään “Kuin Elokuvissa” levyllä, missä orkesterina esiintyi London Symphony Orchestra.

Virta vie -konsertissa hän esittää trumpetisti Jörgen Petersenin henkeen kappaleet kaksi ruusua ja särkyneen toiveen katu.Niko Kumpuvaara, haitari

Niko Kumpuvaara (s.1981) kuuluu sukupolvensa merkittävimpiin suomalaisiin harmonikansoittajiin. Hän on työskennellyt Oulun Musiikkijuhlien taiteellisena johtajana vuosina 2008-2012. Syksyllä 2009 Kumpuvaara nimitettiin harmonikansoiton vierailevaksi professoriksi Grazin musiikkikorkeakouluun Itävaltaan. Tällä hetkellä hän työskentelee toista vuottaan harmonikkafestivaali Sata-Häme Soin taiteellisena johtajana. 

Tärkeimpinä palkintoina hän on voittanut 1.palkinnon ensimmäisenä suomalaisena maailman merkittävimpänä pidetyssä Klingenthalin kansainvälisessä harmonikkakilpailussa Saksassa 2005, sekä 3.palkinnnon maailman suurimmassa nykymusiikkikilpailussa (Gaudeamus Interpreters Competition) kaikille instrumenteille Hollannissa 2007. Klassisen musiikin lisäksi Kumpuvaara esiintyy säännöllisesti myös rytmimusiikin parissa. Hänen viime aikojen aktiivisimpia kokoonpanojaan ovat olleet tanssiorkesteri Dallapé, Emma Salokoski Trio, Ice Loving Animals ja sarjakuvapiirrosta musiikkiin yhdistelevä Comics in Concert.

Virta vie- konsertissa hän esittää solistina Varisevat Lehdet sekä virtuoosisen Tico, Ticon.


OHJELMISTO

Ikkunaprinsessa
Eva
Angelique
Itämaista rakkautta
Siks oon mä suruinen

Kaksi ruusua, sol. Tero Lindberg
Varisevat lehdet, sol. Niko Kumpuvaara
Armi
Tie
Sydänsuruja
Illalla

Sinun silmiesi tähden
Rakastunut nainen
Mustasukkaisuutta
Ennen kuolemaa
Särkyneen toiveen katu, sol. Tero Lindberg
Tico, tico, sol. Niko Kumpuvaara
Luonnonlapsi
Delfiinipoika
Poika varjoisalta kujalta
Keinu kanssani
Hopeinen kuu


SOVITUKSET

Sovitukset toimitetaan 3 viikkoa ennen ensimmäistä harjoitusta.
Peruskokoonpano on kahdet puut, 2 käyrätorvea, 2 trumpettia 1 pasuuna, perc.3 
ja jousisto. Mukana tulevat tämän kokoonpanon päälle yksi trumpetti (Tero Lindberg) ja haitari (Niko Kumpuvaara). Näiden lisäksi käytettävissä on lisästemmoja: 2 käyrätorvea, 1 trumpetti, 2 pasuunaa ja tuuba. Sovituksia on käytetty aiemmin kaupunginorkesterien kanssa ja jousistemmat sisältävät siksi jousitusmerkinnät.

Jaa tämä sivu